Frankie Vee: Hammond/Piano

Frankie woont in het zuiden van Nederland en is een rasechte Brabander. Hij draait al aardig wat jaartjes mee in de muziek en voelt zich op gemak als toetsenist. Het liefst speelt hij op zijn Hammond A100.
Frankie is niet altijd toetsenist geweest. Eerst was hij gitarist in diverse bandjes. Ook leerde hij klassiek gitaar spelen bij Hans de Vos. Hans bracht hem op het pad van de Hammond. "Ik was altijd al weg van het karakteristieke Hammond geluid zoals bij Deep Purple en Procol Harum". Toen Frankie opnames hoorde van Jimmy Smith koos hij definitief voor de Hammond. Voor Hans commercieel gezien niet erg logisch, maar gelukkig voor Frans. Een echte Hammond was toen alleen nog maar een droom. Die kwam er pas later.
Na een aantal jaren in de Bredase band Counterfeit gespeeld te hebben ging Frankie meer bij bands buiten de provincie spelen, o.a. bij A27 (Utrecht) en Bully Beef (Den Haag).

Frankie heeft vijf jaar getoerd met de Ierse bluesmuzikant Barry McCabe. Met zijn band toerde hij op door heel Europa. Zoals bijvoorbeeld op het Notodden Bluesfestival in Noorwegen, op het bluesfestival in Praag en natuurlijk in Ierland. Enkele hoogtepunten daarbij waren; het begeleiden van Mick Taylor tijdens een optreden in Nederland, een optreden in Disneyland Parijs en een paar optredens in Ballyshannon tijdens het jaarlijkse festival voor de herdenking van Rory Gallagher. Om gezondheidsredenen moest hij het daarna even rustig aan doen, wat niet meeviel.

Franky

Frans

Momenteel speelt Frankie, buiten The Providers ook bij Charlie & the Welfare, een blues-rock formatie uit Breda en bij Dicemen. Zijn voorliefde gaat dus nog steeds uit naar het blues- en rockwerk.
Ook is hij regelmatig deelnemer van sessies door heel Nederland en daarbuiten. Dit laatste is vooral leuk om te doen omdat je daarbij met verschillende muzikanten speelt, je veel ervaringen op doet en altijd scherp moet blijven.
Maar ook andere stijlen vindt hij leuk. Zo speelt hij in de Soulformatie Foul Play, een band met vier blazers. Verder is hij "vaste gast" van de band Grammylou die Country and Western (ja beiden) speelt.

 

 

 

 

 

Franky again